2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında  İş Yeri Eğitimine (İYE) Gidecek Öğrencilerin Dikkatine

Daha önceki yıllara ait işyeri eğitimi protokolü imzalanan firmaların listesi aşağıda verilmiştir. Listede yer almayan bir işletmede İYE yapacak öğrencilerin İş Yeri Eğitim Protokolü EK-1'i 3 nüsha halinde imzalatıp bölüm başkanlığına 27.09.2021 tarihine kadar teslim etmeleri gerekmektedir. Listeden firma seçimi yapacak öğrenciler, ilgili firmanın çalışma alanı, işletme yeri vb özelliklerini araştırmaları ve ona göre başvuru yapmaları daha sonra olumsuzluk yaşanmaması için önem arz etmektedir.

Listeden firma tercihinden bulunacak öğrencilerin mutlaka işletme ile bire bir görüşmesi gerekmektedir. İşletmeler  sizden ilave belge talep edebilir, ( örn savcılıktan temiz kağıdı, sağlık raporu  vd.) veya  servis  güzergahı /staj planlaması  veya farklı gerekçeler ( işletmenin taşınması, faaliyet alanı değişikliği vd.)  nedeniyle bu yıl Stajyer öğrenci almayacaklarını bildirebilirler.

İş Yeri Eğitimi Bölüm Sorumlu Öğretim Elemanı : Araş.Gör. Ali BEYİT,

alibeyit@marmara.edu.tr

TEM4001 İŞYERİ EĞİTİMİ İŞLEM BASAMAKLARI

1- Staj yapacağınız İş yerini belirleyiniz. ÖBYS sisteminde bulunan online staj başvuru ekranına 01.10.2021 Tarihine kadar giriniz. (Başvuru aşaması için ÖBYS sistemine yapılan başvuru yeterlidir.)

a) Kendi iş yeri bulan öğrencilerin İş Yeri Eğitim Protokolünü işyerine 3 nüsha halinde onaylatıp bölüm sorumlusuna teslimi/gönderimi (EK-1) (son tarih 27.09.2021)

b) Kendi İYE firması bulmayan öğrenciler İş Yeri Eğitim Müracaat Belgesini (EK-2) (Firma Listesi Aşağıda verilmiştir) , GSS Beyan Formu (EK-6) Doldurup Bölüm Sekreterliğine Teslimi (01.10.2021)

2- BÖLÜM BAŞKANLIKLARININ İŞYERİ EĞİTİMİ LİSTELERİNİ İNCELEYEREK ONAY/RED VERMELERİ 27.09.2021 – 01.10.2021

3- SGK İşe Giriş bildirgeleriniz ve EK-4 formunuz size e-posta ile ulaşacaktır. 03.10.2021 e-mailinizi kontrol ediniz.

4- İŞYERİ EĞİTİMİ DÖNEMİ 04.10.2021 – 21.01.2022

5- İş Yeri Eğitimi süresi boyunca bilgisayar ortamında doldurulan İş Yeri Eğitimi Değerlendirme Formunun (EK5) İş Yeri Yetkilisine onaylatılması (Final haftasının öncesindeki son cuma günü)

İş Yeri Eğitimi'ne gidecek öğrencilere İşsizlik Fonundan ücret ödemesi yapılacaktır. İlgili ödemelerin yapılabilmesi için İşyeri evraklarını bölüm Başkanlığına teslimi esnasında öğrencilerin Yapı Kredi Bankası Çemenzar Şubesinden açtırdıkları hesaba ait "Hesap Cüzdanı Fotokopisi"ni eklemeleri gerekmektedir.

7- İş Yeri Eğitim Sınavına (yazılı ve/veya Sözlü) girilmesi (Final haftası)

İş Yeri Eğitim Protokolü imzalanan Firmaların listesi (İş Yeri Eğitimi Firması Bulamayan Öğrenciler için İş Yeri Seçim Listesi)

Sıra Firma Adı Kontenjan Adres Faaliyet Alanı /Şartlar
1 BUTEKOM 1 BURSA  Test Merkezi / Bursada ikamet Şartı bulunmakta

ULUPINAR TEKSTİL

5 Bağcılar - İstanbul
3 FİNTEKS 2  Esenler / İstanbul Konfeksiyon ihracat
4 AĞTEKS 1 BOSB Bakircilar San. Sit. Orkide Cd. 5/7, 34524, Beylikduzu Istanbul Makine İmalatı

AYDIN TEKSTİL

2 İKİTELLİ O.S.B Mah. Eski Turgut Özal Cad.  Başakşehir Dokuma+Terbiye /Erkek öğrenci
6 KADİFETEKS 3 İKİTELLİ O.S.B Mah. Eski Turgut Özal Cad.  Başakşehir Dokuma+Terbiye /Erkek öğrenci

ASTER TEKSTİL

3 Selahaddin Eyyubi Mahallesi 1538 Sokak No: 43-45 34517 Esenyurt

TYH TEKSTİL

2 Değirmenbahçe cad. Oruç reis sok. Yenibosna
9 MAHMUTOĞLU 3 İnegöl - Bursa İkamet firma tarafından karşılanacak - Erkek öğrenci
10 LAVANTİST 1 Mahmutbey mah. Taşocağı yolu cad. Bağcılar

DAMLA TEKSTİL

1 Güneşli Konfeksiyon  İhracat

TAHA GRUP

10 15 Temmuz Mah. Gülbahar Cad. No:96  34212 Bağcılar/İstanbul Konfeksiyon

RB KARESİ

3 Bursa Bursada ikamet Şartı bulunmakta

YEŞİM TEKSTİL

5 Bursa Bursada ikamet Şartı bulunmakta - İngilizce Bilen

ALTINYILDIZ

3 Çerkezköy çift doz aşı veya PCR testi

HUGO BOSS

1 İzmir İzmirde ikamet edebilecek - İngilizce bilen

SBS TEKSTİL

2 Sancaktepe - İSTANBUL

İş yeri eğitimi için protokol imzalayan öğrencilerin değerlendirme sonuçları için tıklayınız.

EK-1_İş Yeri Eğitimi Protokolü için tıklayınız.

İş Yeri Eğitimi Yönergesi İçin Tıklayınız.

EK-2_İş Yeri Eğitimi müracaat belgesi için tıklayınız.

EK-3_İş Yeri Eğitimi resmi yazısı için tıklayınız.

EK-4_İş Yeri Eğitimi Değerlendirme Formu için tıklayınız.

EK-5_İş Yeri Eğitimi Raporu için tıklayınız.

EK6_GSS Bildirim Beyan Formu